In december 2015 organiseerde SSRS, in samenwerking met andere afdelingen binnen Rijkswaterstaat, een workshop over bodemverbetering op de het jaarlijkse afsluitende event van Terragenda.

We hebben de afgelopen decennia veel uit onze bodem gehaald en de tijd is daar om haar weer een aantal schatten terug te geven. Maar hoe kunnen we dat doen? Bedrijven en systemen zijn nog ingericht op het verwerken van organisch materiaal en slib waarbij de kansen die in deze materialen zitten niet optimaal benut worden. Hoe gaan we de kracht en kennis van individuele bedrijven en systemen aanwenden om deze materialen beter te benutten en onze bodem weer verrijken?

Tijdens deze workshop belichtten we vanuit verschillende invalshoeken de kansen en werd het creatieve inzicht van de aanwezigen gevraagd om deze kansen te vermenigvuldigen.