Sinds afgelopen week ligt Waterkrachtturbine Lintur op de IJssel bij Zwolle. De turbine gaat nu een jaar testdraaien en heeft de capaciteit om stroom op te wekken voor 40 huishoudens. Deze duurzame manier van energieopwekking is ontstaan uit het idee van Arnout de Bruijn. Sinds het concept in 2016 en de uitwerking en tests die de jaren daarop zijn uitgevoerd is het nu vanaf half november 2020 tot eind december 2021 tijd om het project in de praktijk te brengen.

Deze duurzame manier van energieopwekking maakt gebruik van de stroomsnelheid van de rivier en is speciaal ontwikkeld om stroom op te wekken in traag stromende rivieren zoals de IJssel. Het is een innovatieve oplossing die bijdraagt aan het oplossen van de grote opgave die er ligt in Nederland rond de energietransitie.

Voor meer informatie kijk je bij het kopje Oplossingen naar: Energie uit water oplossingen of ga je naar de link hieronder voor de desbetreffende pagina op deze site:

https://www.ssrs.info/oplossingen/energie-uit-water/stroom-voor-stroom/

Hieronder is te zien hoe de drijvende waterkrachtturbine eruit ziet na de plaatsing van afgelopen week.